Bagolyszemes túrószelet
Hozzávalók 4 személyre:
Bagolyszemes túrószelet
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 75 dkg tehéntúró
A golyókhoz
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg finom liszt
- 13 dkg margarin
- 1/2 csomag sütőpor

Bagolyszemes túrószelet
Hozzálátok a masszához: a tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől. A sárgáját és a többi hozzávalót lehetőleg géppel, alaposan összekeverem.
A fehérjékből pici sóval kemény habot verek, s óvatosan
beleforgatom a masszába. A kakaós tésztából kisebb
gombócokat gömbölyítek, és a kivajazott, kilisztezett tepsibe átlós sorokban lerakom. Erre simítom rá a masszát, de úgy, hogy a gombócok teteje kikukucskáljon. Előmelegített tepsiben 20-25 percig sütöm. Megvárom, hogy kihűljön, mert csak akkor lehet szépen vágni. Minden szeletre jusson egy-egy bagolyszem.
A golyókhoz
A golyókhoz való alapanyagokat, azaz a margarint, a lisztet, a cukrot, a tojást, a kakaót pici sütőporral összedolgozom, és pihenni teszem.