HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Főtt-sült malackaraj köményes kelkáposztával

2009.06.15. 06:34 agi76

Főtt-sült malackaraj köményes kelkáposztával
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 dl étolaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint
- 1 kávéskanál egész kömény
- 4 szelet baconszalonna
- 1 fej kelkáposzta
- 80 dkg bőrös malackaraj
A malachúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy edényben az apróra vágott fokhagyma, a felszeletelt
hagyma meg a kisebb darabokra vágott sárgarépa társaságában puhára pároljuk.
Amíg a hús fő, elkészítjük a kelkáposzta köretet. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben, lassú tűzön pirosra sütjük. Rászórjuk a köménymagot, utána egy kicsit együtt is pirítjuk, hogy a magok kipattogjanak. A
kelkáposztát vastagabb metéltre vágjuk, rádobjuk a szalonnára, megsózzuk, és kissé megpirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, és adunk hozzá egy decit a malac ízes párolólevéből is. 10 percig hagyjuk csendesen rotyogni.
A megpuhult malachúst kivesszük a léből, alaposan lecsepegtetjük, kicsit meg és törölhetjük, majd egy serpenyőben, forró olajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. (Vigyázzunk, mert az olaj sistereghet, kifröccsenhet!) A hússzeleteket elrendezzük
káposztaágyon, és forrón kínáljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr961185538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása