Főtt-sült malackaraj köményes kelkáposztával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dl étolaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint só
- 1 kávéskanál egész kömény
- 4 szelet baconszalonna
- 1 fej kelkáposzta
- 80 dkg bőrös malackaraj

hagyma meg a kisebb darabokra vágott sárgarépa társaságában puhára pároljuk.
Amíg a hús fő, elkészítjük a kelkáposzta köretet. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben, lassú tűzön pirosra sütjük. Rászórjuk a köménymagot, utána egy kicsit együtt is pirítjuk, hogy a magok kipattogjanak. A
kelkáposztát vastagabb metéltre vágjuk, rádobjuk a szalonnára, megsózzuk, és kissé megpirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, és adunk hozzá egy decit a malac ízes párolólevéből is. 10 percig hagyjuk csendesen rotyogni.
A megpuhult malachúst kivesszük a léből, alaposan lecsepegtetjük, kicsit meg és törölhetjük, majd egy serpenyőben, forró olajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. (Vigyázzunk, mert az olaj sistereghet, kifröccsenhet!) A hússzeleteket elrendezzük
káposztaágyon, és forrón kínáljuk.