HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

tojással töltött dagadó

2009.06.14. 13:08 agi76

Tojással töltött dagadó

 

TOJÁSSAL TÖLTÖTT DAGADÓ

 

Hozzávalók:

1 db kb. 8o dkg-os dagadó

15 db tojás

1 jó nagy csokor petrezselyemzöld

Só, bors, grill fűszerkeverék.

 

A dagadót felszúrjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen lyukas.

13 db tojást keményre főzünk, ha kihűlt megtisztítás után 8 részre vágjuk. Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük. Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazán legyen a töltelék, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús!

A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet, és zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük (kb. 18o fokon, 1-1 1/2 óra). Kihűlés után szeletelhető.

 

A tojás mennyisége a dagadó nagysága szerint lehet több, vagy kevesebb.

 

Nagyon mutatós, és kiadós!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr741184139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása