HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

tiroli meggyes kalács

2009.06.14. 12:56 agi76

Tiroli meggyes kalács:

Hozzávalók:
2 dl.tej
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
30 dkg finom liszt
20 dkg rétes liszt
2.5 dkg élesztő
csipet só
1 reszelt citrom héja
4 dkg olvasztott vaj

A hozzávalókból tésztát dagasztunk,jól kidolgozzuk.Hagyjuk jól megkelni.
Amig kel a tészta,
20 dkg vajat és 20 dkg rétes lisztet jól összedolgozok és hűtőben pihentetem.
Mikor megkelt a tészta kinyújtom kocka alakúra, és a közepére teszem a vajjal kidogozott liszet a hűtőből.Ráhajtom a tészta oldalait,hagyom pihenni 15-20 percig.Jól kinyújtom, és ezt 4x megismételem.Elosztom 4 felé a tésztát vékonyra kinyújok egyet,középre teszem a tölteléket a tészta 2 oldalát felcsíkozom és ezeket a csíkokat fonat szerűen hajtom rá a tésztára.
4 rud lesz belőle.

Töltelék:
1 vaníliás pudingot megfőzöm a meggy befőtt levével,kb.4 dl.és beleforgatok 2 üveg kimagozott meggyet.Ha kihült ezzel töltöm a tésztát.

180-200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr631184111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása