Tiroli meggyes kalács:
Hozzávalók:
2 dl.tej
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
30 dkg finom liszt
20 dkg rétes liszt
2.5 dkg élesztő
csipet só
1 reszelt citrom héja
4 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókból tésztát dagasztunk,jól kidolgozzuk.Hagyjuk jól megkelni.
Amig kel a tészta,
20 dkg vajat és 20 dkg rétes lisztet jól összedolgozok és hűtőben pihentetem.
Mikor megkelt a tészta kinyújtom kocka alakúra, és a közepére teszem a vajjal kidogozott liszet a hűtőből.Ráhajtom a tészta oldalait,hagyom pihenni 15-20 percig.Jól kinyújtom, és ezt 4x megismételem.Elosztom 4 felé a tésztát vékonyra kinyújok egyet,középre teszem a tölteléket a tészta 2 oldalát felcsíkozom és ezeket a csíkokat fonat szerűen hajtom rá a tésztára.
4 rud lesz belőle.
Töltelék:
1 vaníliás pudingot megfőzöm a meggy befőtt levével,kb.4 dl.és beleforgatok 2 üveg kimagozott meggyet.Ha kihült ezzel töltöm a tésztát.
180-200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
tiroli meggyes kalács
2009.06.14. 12:56 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr631184111
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
