HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Májjal rakott csirkemell

2009.06.14. 13:16 agi76

Májjal rakott csirkemell
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg füstölt sajt
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- ízlés szerint finom liszt
- 4 db tojás
- 30 dkg trappista sajt
- 25 dkg baconszalonna
- 50 dkg csirkemáj
- 1 kg csirkemell
A csirkemellfiléket a vastagabb végüknél kezdve kettévágjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük. A májat is
szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk
majoránnával. Egy jénai tálat kibélelünk a bacon felével,
majd rétegezve kitöltjük a bundázott hús-, illetve májszeletekkel a következő módon. A húst lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, erre a hasonlóképpen bundázott máj következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok elfogynak. Végül a tetejét befedjük a maradék szalonnával. Lefedve 1,5 óráig sütjük. A sütés végén a bacont fedő nélkül kb. 5-10 perc alatt megpirítjuk, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. Még 5 percig grillezzük, pirítjuk, hogy szép aranysárga legyen. Igazán másnap lehet szépen szeletelni, amikor a hűtőben jól kifagyott. Köretként bármi készülhet hozzá, amit a család szeret.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr201184160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása