Májjal rakott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg füstölt sajt
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint finom liszt
- 4 db tojás
- 30 dkg trappista sajt
- 25 dkg baconszalonna
- 50 dkg csirkemáj
- 1 kg csirkemell

szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk
majoránnával. Egy jénai tálat kibélelünk a bacon felével,
majd rétegezve kitöltjük a bundázott hús-, illetve májszeletekkel a következő módon. A húst lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, erre a hasonlóképpen bundázott máj következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok elfogynak. Végül a tetejét befedjük a maradék szalonnával. Lefedve 1,5 óráig sütjük. A sütés végén a bacont fedő nélkül kb. 5-10 perc alatt megpirítjuk, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. Még 5 percig grillezzük, pirítjuk, hogy szép aranysárga legyen. Igazán másnap lehet szépen szeletelni, amikor a hűtőben jól kifagyott. Köretként bármi készülhet hozzá, amit a család szeret.