kinder szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje),
2 evőkanál víz,
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál olaj,
10 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 csomag sütőpor.
A krémhez:
2 csomag csokoládés puding,
6 dl tej,
25 dkg cukor,
15 dkg margarin,
3 dl tejszín,
a tetejére 10 dkg étcsokoládé
+1 kanál olaj.
![]() |
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral), 180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész.
A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd a kikavart margarint a kihűlt pudinghoz adjuk. A tejszínt felverjük. Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd arra a tejszínhabot, végül a másik barna lappal befedjük. A gőz fölött felolvasztott csokival bevonjuk.