Falusi töltött zsemle
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 5 dkg sajt
- dl tejföl
- ízlés szerint só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 4 db főtt tojás
- 6 szelet baconszalonna
- 40 dkg sonka
- 6 db zsemle

A belsejüket kiskanállal kiveszem. Előkészítem a tölteléket:
a sonkát apró kockákra vágom, a főtt tojást szintén,
a petrezselyemzöldet és a fokhagymát is. Sóval, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezem, majd a tölteléket egy kis olajon megsütöm. Amikor már kihűlt, hozzáadom a nyers tojást, és kiskanállal a zsemlékbe halmozom. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek, minden zsemlét egy-egy szelet szalonnával körbetekerek. Előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütöm.