HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

dolma

2009.06.14. 13:26 agi76

 

Dolma
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 üveg szőlőlevél
- ízlés szerint étolaj
- 1 csipet bazsalikom
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 csipet pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 maréknyi rizs
- 50 dkg sertéshús
- 50 dkg marhahús A magyar konyhában töltikének hívják az örményekdolmáját. A húsokat finomra daráljuk, a vöröshagymátapróra vágjuk, és a rizzsel, a fűszerekkel, valamint az olajjal összekeverjük. (A fűszert ízlés szerint használjuk.) A lila bazsalikom Magyarországon nem mindenhol kapható,ha nem jutunk hozzá, jó a hagyományos bazsalikom is. A

keverékből kisujj méretű hengereket gyúrunk, és szőlőlevélbe csavarjuk. Szorosan egymás mellé lábosba helyezzük őket, a sűrített paradicsommal és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. A vízbe öntünk egy kis olajat. Helyezzünk rájuk egy kistányért, hogy miközben főzzük, ne
essen szét a szőlőlevél. Körülbelül 30 percig kell kis lángon
főzni, ameddig a rizs megpuhul. Fokhagymás joghurttal
vagy tejföllel tálalhatjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr861184181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása