Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg szőlőlevél
- ízlés szerint étolaj
- 1 csipet bazsalikom
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 csipet pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 maréknyi rizs
- 50 dkg sertéshús
- 50 dkg marhahús

keverékből kisujj méretű hengereket gyúrunk, és szőlőlevélbe csavarjuk. Szorosan egymás mellé lábosba helyezzük őket, a sűrített paradicsommal és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. A vízbe öntünk egy kis olajat. Helyezzünk rájuk egy kistányért, hogy miközben főzzük, ne
essen szét a szőlőlevél. Körülbelül 30 percig kell kis lángon
főzni, ameddig a rizs megpuhul. Fokhagymás joghurttal
vagy tejföllel tálalhatjuk.