CHARLOTTE"
Hozzávalók:
5db tojás
5 evőkanál kristálycukor
5 " liszt
sütőpor,baracklekvár.
Ebből piskótát sütni,forrón konyharuhában feltekerni,és ha kihűlt megkenni baracklekvárral.Egy tekercset kapunk,amit vékonyan felszeletelünk,és kibélelünk vele egy tálat.A tálba mielőtt nem teszük bele a piskóta karikákat,kibéleljük folpackal.
A krém hozzávalói:
1/2liter tejszin
1 tasak étkezési zselatin
2 evőkanál konyak (ha nincs anélkül is finom)
15dkg porcukor
1,5dl víz
különböző gyümölcsök.Én trópusi gyümölcs keveréket tettem bele.
A zselatint a 1,5dl vízzel felforraljuk,hülni hagyjuk, a tejszint keményre felverni,hozzáadni a porcukrot,a konyakot,a gyümölcsöket,és végül a zselatint óvatosan hozzá keverjük.Ne hagyjuk,hogy megdermedjen,lassan öntsük a piskótával kibélelt tálba,a tetejét a maradék piskótával befedjük.Kb.egy napig hűtőbe tenni,majd óvatosan kiborítani,és lehet díszíteni.Jó étvágyat.
charlotte
2009.06.14. 12:54 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr671184105
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
