Böllérköröm
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint zsír
- 3 db tojás
- ízlés szerint fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 teáskanál majoránna
- 1 ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 50 dkg sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 db köröm

majd óvatosan kicsontozzuk. A szalonnát igen apróra vágjuk, kisütjük, majd a finomra vágott vöröshagymát
megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra szelt májat rátesszük, megborsozzuk. Majoránnával és aprított
petrezselyem zöldjével fűszerezzük. Jól megpároljuk, majd lepirítjuk, kevés sóval meg a zúzott fokhagymával
ízesítjük, majd összekeverjük a 3 felvert tojással. Ezt a masszát a csontok helyére töltjük. A körmöket
egyenként jó szorosan betekerjük, összekötjük. Ne féljünk, nem fő szét! Minden darabot zsírral megkent alufóliába
csomagolunk. Tepsibe helyezve jól átpároljuk, majd a fóliát
széthajtva szép pirosra sütjük.