Csirkehúsos torta |
6 személyre HOZZÁVALÓK: 1,2 kg-os csirke A húsleveshez 1 dl víz 1 sárgarépa 1 zeller fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél só A tésztához 40 dkg leveles tészta 2 doboz ananász (darabolt, konzerv) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál zsír 3 cl konyak 2 evőkanál liszt 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves 3 tojássárgája ELKÉSZÍTÉS A csirkét feldaraboljuk, kicsontozzuk. A csontot levesesfazékba tesszük az aprólékkal meg a zöldségekkel, és sóval, borssal ízesítve felforraljuk. Kislángon 1 órát főzzük, majd leszûrjük, és állni hagyjuk. A húst a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel megszórjuk, a borral és a húslevessel meglocsoljuk, Belekeverjük az ananászt, és összefőzzük. Kivajazott tortaformába simítjuk a csirkés masszát és a szósz egy részét (csak annyit használjunk, hogy ne ázzon el a massza!). A tésztával befedjük, közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk. A leeső tésztadarabkákból leveleket formázunk, és ezekkel a torta tetejét díszítjük. Végül a tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék szósszal kínáljuk, melybe a megmaradt tojássárgáját is belekeverhetjük. |
Csirkehúsos torta
2009.06.26. 11:31 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr461209651
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.