Csirke tejszínes mártással |
![]() |
![]() |
6 személyre HOZZÁVALÓK: 8 csirkecomb 8 (alsó) csirkecomb 2 citrom 2-2 evőkanál vaj és olaj 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 teáskanál pirospaprika 5-6 szem Cayenne bors 1,25-1,25 dl csirkehúsleves (leveskockából) és tejszín 2 felkockázott paradicsom őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A csirkét a citromlével meglocsoljuk. A vajat és az olajat együtt serpenyőben felforrósítjuk, és ebben a combokat minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a paprikával és a borssal megszórjuk. A levessel felöntjük, felforraljuk, és sűrűre főzzük. Mérsékeljük a tüzet, és a húst puhára pároljuk. Közben a paradicsomot kislángon mártás sűrűségűre főzzük, szitán áttörjük, a csirkéhez adjuk, és összefőzzük. Amikor kész, a húst tálakra adagoljuk. A mártásba keverjük a tejszínt, felmelegítjük, és hozzáadjuk még fél citrom levét. Sóval, borssal ízesítjük, és a csirkére öntjük. Citromdarabkákkal díszítjük. |
Csirke tejszínes mártással
2009.06.26. 11:30 agi76
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr561209649
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
