HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirke tejszínes mártással

2009.06.26. 11:30 agi76

Csirke tejszínes mártással
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

8 csirkecomb
8 (alsó) csirkecomb
2 citrom
2-2 evőkanál vaj és olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
5-6 szem Cayenne bors
1,25-1,25 dl csirkehúsleves (leveskockából) és tejszín
2 felkockázott paradicsom
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A csirkét a citromlével meglocsoljuk. A vajat és az olajat együtt serpenyőben felforrósítjuk, és ebben a combokat minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a paprikával és a borssal megszórjuk. A levessel felöntjük, felforraljuk, és sűrűre főzzük. Mérsékeljük a tüzet, és a húst puhára pároljuk. Közben a paradicsomot kislángon mártás sűrűségűre főzzük, szitán áttörjük, a csirkéhez adjuk, és összefőzzük. Amikor kész, a húst tálakra adagoljuk. A mártásba keverjük a tejszínt, felmelegítjük, és hozzáadjuk még fél citrom levét. Sóval, borssal ízesítjük, és a csirkére öntjük. Citromdarabkákkal díszítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr881209649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása