HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Tejfölös, zöldséges malacaprólék

2009.06.18. 13:31 agi76

Tejfölös, zöldséges malacaprólék
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 2-3 dl marhahúsleves
- 3 dkg finom liszt
- 1 db citrom
- ízlés szerint
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 8 dkg sertészsír
- 20 dkg vegyes zöldség
- 80 dkg bőrös malackaraj
A malachúst kisebb darabokra vágjuk, majd tésztaszűrőbe
tesszük, s lobogó, forró vízzel leforrázzuk. Egy
edényben felforrósítunk 4 dkg zsírt, megpirítjuk rajta a
malachúst, majd feleresztjük annyi húslevessel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, megsózzuk,
borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a
hús megpuhult, a zöldséget kivesszük. A maradék zsíron
megpirítunk 3 dkg lisztet, s belekeverünk egy evőkanálnyi
finomra vágott petrezselymet. A rántást egy kevés hideg
vízzel feleresztjük, és a malacra öntjük. Jól elkeverjük
és felforraljuk. Pár csepp citromlével ízesítjük, s a tejföllel
elkeverve tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr361193211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása