Tejfölös, zöldséges malacaprólék
Hozzávalók 4 személyre:
- 2-3 dl marhahúsleves
- 3 dkg finom liszt
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 8 dkg sertészsír
- 20 dkg vegyes zöldség
- 80 dkg bőrös malackaraj

tesszük, s lobogó, forró vízzel leforrázzuk. Egy
edényben felforrósítunk 4 dkg zsírt, megpirítjuk rajta a
malachúst, majd feleresztjük annyi húslevessel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, megsózzuk,
borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a
hús megpuhult, a zöldséget kivesszük. A maradék zsíron
megpirítunk 3 dkg lisztet, s belekeverünk egy evőkanálnyi
finomra vágott petrezselymet. A rántást egy kevés hideg
vízzel feleresztjük, és a malacra öntjük. Jól elkeverjük
és felforraljuk. Pár csepp citromlével ízesítjük, s a tejföllel
elkeverve tálaljuk.