Szilveszteri sajttorta
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál reszelt torma
- 10 dkg főtt füstölt sonka
- 15 dkg vaj
- 10 dkg márványsajt
- 2 csokor snidling
- 10 dkg meggybefőtt
- 10 dkg tehéntúró
- 5 dkg dió
- 1 egész trappista sajt
tejföllel, valamint a reszelt tormával jól összekeverjük. A tehéntúrót áttörjük, majd összedolgozzuk a maradék tejföllel. Sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával
fűszerezzük. (Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele kevés csilit is.) Végül a megmaradt vajat sózzuk, borsozzuk és habosra keverjük a finomra metélt snidlinggel.
Az első sajtlapot megkenjük a rokfortos krém felével, és megszórjuk meggyszemekkel. Erre rátesszük a következő sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenjük
meg. Újabb sajtlapot terítünk rá, amit vastagon bekenünk a paprikás túrókrémmel, majd a negyedik sajtréteget is ráhelyezzük. Erre rákenjük a megmaradt rokfortos krémet, amit durvára vágott dióval hintünk meg. Ezután beborítjuk az ötödik sajtlappal, amire a sonkás krém kerül, végül pedig betakarjuk a hatodik sajtréteggel. Kicsit összenyomkodjuk, hogy a levegő kiszoruljon belőle, és fóliába csomagolva legalább 1 napig dermesztjük a hűtőszekrényben.
Tálalás előtt reszelt sajttal és a maradék krémmel díszíthetjük.