Rántottás húspástétom
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 csokor kakukkfű
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsompaprika
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg darált sertéshús
tepsiben készíthetjük el. Kenjük be olajjal a tepsi alját, és
helyezzük el benne a szalonnaszeleteket meg az aprított
kakukkfüvet. A finomra vágott vöröshagymát pároljuk
meg kevés olajon. A fokhagymát zúzzuk össze. Vegyük
el a vöröshagyma felét, adjuk hozzá a kis kockákra vágott
fél paprikákat, ízesítsük sóval és borssal, majd habarjuk el
a 2 egész tojással, és süssünk belőle rántottát.
Ezután a maradék vöröshagymát és a fokhagymát felezzük
el, és két külön tálban adjuk a kétféle darált húshoz.
Mindkét masszát ízesítsük sóval, borssal, majd keverjük
össze 1-1 tojássárgájával és 1-1 kanál tejföllel. A sertéshús
keverékét simítsuk el a tepsiben, és osszuk el rajta a
rántottát. Fedjük be a darált marhahússal, azután takarjuk
le a tepsit alufóliával. A pástétomos edényt tegyük egy
nagyobb tepsibe, majd annyi vizet öntsünk köré, hogy a
húsos tepsi háromnegyedéig érjen. Így, vízgőzben süssük
200 fokon 90 percig.