HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Lábasban rakott hagymás sertéstarja

2009.06.18. 09:39 agi76

Lábasban rakott hagymás sertéstarja
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg sertéstarja
- 20 dkg szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 8 db burgonya
- ízlés szerint pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- ízlés szerint
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál zsír
A húst kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük, és húskalapáccsal kiverjük. Ezután besózzuk, megborsozzuk, és félóráig pihentetjük. A hagymát
finomra vágjuk. A szalonnát felszeleteljük, kibélelünk vele egy jól záródó vaslábast vagy egy tűzálló cserépedényt, és megszórjuk a hagyma negyedével. A többi hagymát kevés zsiradékban aranysárgára pirítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverünk egy jó késhegynyi pirospaprikát. A szalonnára helyezzük a hússzeleteket,
ráterítjük a párolt hagymát, és megszórjuk az apróra vágott zöldpaprikával meg a paradicsommal. Amikor
az összes húst így leraktuk, tetejére tesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Rádobjuk a vajdarabkákat, megsózzuk, és ráöntünk kb. 2 dl húsalaplevet vagy vizet. Az edényt lezárjuk, előmelegített sütőbe vagy kemencébe helyezzük, és közepes lángon, kb. két órán keresztül, anélkül, hogy az edényt felnyitnánk, saját gőzében pároljuk. Amikor elkészült, a burgonyát kiszedjük egy tálra, elrendezzük rajta a hússzeleteket meg a szalonnát, és megöntözzük a pecsenyelével. Vecsési hordós savanyúsággal kínáljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr151192648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása