HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Jászsági csirkemáj

2009.06.18. 09:33 agi76

Jászsági csirkemáj
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 15 dkg sajt
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint
- 20 dkg laskagomba
- 50 dkg zöldborsó
- 1 csomag tarhonya
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál libazsír
- 1 db vöröshagyma
- 80 dkg csirkemáj
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron
üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan
megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a
szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük
a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra
vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés
szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval
megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót
is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk.
Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan
összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200
fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra
sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr441192633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása