Jászsági csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg sajt
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint só
- 20 dkg laskagomba
- 50 dkg zöldborsó
- 1 csomag tarhonya
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál libazsír
- 1 db vöröshagyma
- 80 dkg csirkemáj
üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan
megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a
szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük
a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra
vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés
szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval
megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót
is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk.
Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan
összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200
fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra
sütjük.