HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Húsos-tojásos rakottas

2009.06.18. 09:32 agi76

Húsos-tojásos rakottas
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 15 dkg sajt
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 3 evőkanál morzsa
- 4 dl tej
- 4 dkg finom liszt
- 4 dkg vaj
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 db tojás
A tojásokat keményre főzöm, majd apróra vagdalom, akárcsak az előzőleg megfőzött vagy megpárolt borjú- vagy sovány sertéshúst. Sóval, borssal fűszerezem.
A vajat megolvasztom, a lisztet megfuttatom rajta, majd felengedem a tejjel, és mártássűrűségűre főzöm. A vajjal kikent, morzsával meghintett tűzálló edénybe rakok egy réteg tojást, ráöntök 1-2 evőkanál mártást, majd egy sor
vagdalt hús következik, utána újra pár kanál mártás. Egy újabb réteg tojás, és az őt megillető mártás, végül a még megmaradt hús zárja a sort. A tetejét meghintem vajon lepirított zsemlemorzsával, és a sütőben megsütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr371192631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása