Húsos-tojásos rakottas
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg sajt
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál morzsa
- 4 dl tej
- 4 dkg finom liszt
- 4 dkg vaj
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 db tojás
A tojásokat keményre főzöm, majd apróra vagdalom, akárcsak az előzőleg megfőzött vagy megpárolt borjú- vagy sovány sertéshúst. Sóval, borssal fűszerezem.
A vajat megolvasztom, a lisztet megfuttatom rajta, majd felengedem a tejjel, és mártássűrűségűre főzöm. A vajjal kikent, morzsával meghintett tűzálló edénybe rakok egy réteg tojást, ráöntök 1-2 evőkanál mártást, majd egy sor
vagdalt hús következik, utána újra pár kanál mártás. Egy újabb réteg tojás, és az őt megillető mártás, végül a még megmaradt hús zárja a sort. A tetejét meghintem vajon lepirított zsemlemorzsával, és a sütőben megsütöm.