Gyümölcsös rakott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint csokoládéöntet
- 6 dl tej
- 3 db tojás
- 20 dkg finom liszt
- 3 evőkanál étolaj
- 30 dkg idénygyümölcs
- 10 dkg kristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A gyümölcsöket megmosom, szükség szerint meghámozom, kimagozom és felkockázom, majd összekeverem a cukor felével. A mascarponét
összedolgozom a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverem a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Az első
palacsintát tálra teszem, megkenem a mascarponés töltelékkel, megszórom gyümölccsel, majd befedem a
következő palacsintával. Ezt addig ismételem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntöm a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínálom.