Túrótorta málnával
Hozzávalók 4 személyre:
Túrótorta málnával
- 3 db tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg finom liszt
- 5 dkg csokoládé
- 1 kávéskanál vaj
Túrótöltelék
- 3 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 dkg zselatin
- 4 dkg mazsola
- 3 db tojássárgája
- 7 dkg porcukor
- 30 dkg tehéntúró
Málnakrém
- 6 dkg málna
- 3 dkg porcukor
- ízlés szerint citromlé
- 1 dkg zselatin
- 1,5 dl tejszín
Túrótorta málnával
Először a piskótát készítem el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem. A tojássárgájákat jól kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a lisztet, a megreszelt csokoládét, végül óvatosan a tojáshabot, hogy össze ne törjön. Kivajazott tortakarikában, 160- 180 fokos sütőben félóráig sütöm. A
piskótalapra először a túrókrémet, majd a málnakrémet kenem. A torta tetejét málnával díszítem. Ízlés szerint
málnaszörppel színezett zselatinnal átvonhatjuk.