Vargabéles
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg cérnametélt
- 20 dkg margarin
- 7 db tojás
- 6 dl tejföl
- 1 kg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 csomag réteslap
meg a reszelt citromhéjjal habosra keverem. Hozzáadom az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet és a mazsolát.
A tojásfehérjékből a cukor másik felével kemény habot verek, és azt is a túróhoz keverem. A réteslapok felét rétegesen megkenem az olvasztott zsírral, és kibélelek
vele egy magas peremű, 20 x 30 cm-es tepsit. Rásimítom a tölteléket, és befedem a maradék megzsírozott réteslappal. A bélest közepesen meleg sütőben, 50-60 percig sütöm.
Porcukorral meghintve tálalom.