HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Korhelygulyás

2009.06.16. 07:46 agi76

Korhelygulyás
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kávéskanál Erős Pista
- fél csokor kapor
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint kömény
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 20 dkg szárazkolbász
- 1 evőkanál finom liszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 30 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg marhalábszár
- 3 evőkanál zsír
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra
vágott marhahúst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával,
őrölt köménnyel, Erős Pistával fűszerezzük, kevés vízzel
felengedjük – hagyományos pörköltet készítünk. Amikor
a hús már majdnem puha, rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a finomra vágott kaprot, szükség szerint utánaízesítjük, és az egészet puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk, besűrítjük vele a levest. Végül belekeverjük a karikákra vágott, kevés zsíron megpirított kolbászt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr901188080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása