Hentesleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál vöröshagyma
- kevés fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál sárgarépa
- szelet karalábé
- szelet zeller
- kevés karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db burgonya
- 10 dkg darált sertéshús
- 1/2 db zöldpaprika
- 1/2 db paradicsom
- 2 evőkanál tarhonya
- ízlés szerint majoránna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- ízlés szerint feketebors
- ízlés szerint só

majd feleresztem két liter vízzel. Beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Kb. 25 percig főzöm, ekkor hozzáadom az apróra vágott burgonyát és a
karfiolt. Ha felforrt, hozzáadom a tarhonyát és a fűszereket. Akkor kész, amikor a tarhonya is megpuhult.