HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Eperleves habgaluskával

2009.06.16. 07:40 agi76

Eperleves habgaluskával
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1/2 evőkanál finom liszt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 dl fehérbor
- 1/2 kg eper
- 1 adag tojásfehérje
Az epret folyó vízben megmosom, szárát, hibás részeit eltávolítom. A megmosott és megtisztított epret szitán áttöröm vagy turmixolom, majd 2 dl borral, 1 liter vízzel és 2 evőkanál cukorral felfőzöm. Egy tálban habosra felverek
1 egész tojást, és fél evőkanál liszttel simára kikeverem. Felhígítom 2-3 evőkanál hideg vízzel, azután a forró levest apránként hozzákeverem. A galuskához a tojásfehérjéket kemény habbá verem. Fonódásig főzök 1 evőkanál cukrot 2
evőkanál vízzel, és azon forrón, cseppenként a felvert habhoz adom. Tovább verem, míg sima nem lesz. Az eperlevest hidegen tálalom, kanállal csinosú galuskákat szaggatok a tetejére, és citromfűvel díszítem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr491188068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása