Diós kalács
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 1 db tojássárgája
- 1 kg finom liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor

Cipóformára gyúrjuk, és konyharuha alatt 1 órán át kelesztjük.
Ezután két részre osztjuk, a cipókat egyenként másfél centiméter vastagra kinyújtjuk. Meghintjük cukrozott darált dióval ízlés szerinti mennyiségben (akár egy centiméter vastagon), majd feltekerjük.
Tepsire téve negyedórát állni hagyjuk, majd a tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és a tekercsek tetejét megkenjük vele. 180 fokos sütőben háromnegyed óráig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.