HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Csirkepaprikás vadasan

2009.06.14. 13:24 agi76

Csirkepaprikás vadasan
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1/2 db karalábé
- 1/2 db zeller
- 1 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint
- 2,5 dl húsalaplé
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 db csirke
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 dl tejföl
A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat, időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön. Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem. Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel. Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra, és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a tejfölt. Galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr151184177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása