HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Mizsei lakodalmas leves

2009.06.16. 07:48 agi76

Mizsei lakodalmas leves
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 db citrom
- 1 csomó kapor
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 8 dkg finom liszt
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg zeller
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg sárgarépa
- 50 dkg borjúlapocka
A borjúhúst apró kockákra vágjuk, jól megmossuk. A vegyes zöldségeket és a gombát szintén kockákra aprítjuk. Vajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott
vöröshagymát, hozzáadjuk a borjúhúst, a vegyes zöldséget, és folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor jól lepirult, liszttel megszórjuk, elkeverjük, és húslével vagy vízzel felengedjük. Sóval, borssal fűszerezzük, és lassan főzzük. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejszínnel dúsítjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor hámozott citromkarikákat és finomra vágott kaprot teszünk a levesbe, s tejföllel díszítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr681188083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása