HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Kalocsai halgulyás

2009.06.16. 07:44 agi76

Kalocsai halgulyás
 


Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg csiperkegomba
- ízlés szerint
- 1 db almapaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 6 dkg pirospaprika
- 2 db vöröshagyma
- 70 dkg burgonya
- 2 kg harcsa
A megtisztított, megmosott, feldarabolt halfejeket, gerinccsontokat, belsőséget kb. 3 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, megsózzuk, és másfél óráig lassan, mint a húslevest, főzzük. Ezután sűrű szitán vagy szűrőn áttörjük úgy, hogy a csonton maradt halhús és a vöröshagyma is az alaplébe kerüljön. A halszeleteket 3-4 milliméter sűrűn bevagdossuk, a vékony szálkákat átvágjuk, majd a halszeleteket kockákra daraboljuk. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. A cikkekre vágott, megmosott
zöldpaprikát, paradicsomot, a kockákra vágott halhúst, tejet és ikrát akkor adjuk hozzá, amikor a burgonya már félig megpuhult. A gulyást utánasózzuk, és 15-20 percig lassú forralással főzzük. Külön kifőzőtt csipetkével és friss
kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr781188077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása