HTML

együnk valamit

receptek,leírások,tuti kaják

Friss topikok

  • progizmo: Helló! Köszi a receptet! Egy kérdés: nem szárad ki a tészta túlságosan? Eddig próbáltam kukorical... (2011.07.04. 19:44) Tortilla vagy Nachos?

Linkblog

Archívum

Anna-tészta

2009.06.16. 14:53 agi76

Anna-tészta
 


Hozzávalók 4 személyre:

Anna-tészta
- 1 db tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 30 dkg finom liszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír

Krém
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor

Tetejére
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor

Anna-tészta
A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.

Krém
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.

Tetejére
A tészta tetejére a tojásfehérjékből és a cukorból felvert kemény habot tesszük – de ez akár el is maradhat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr781188887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása